Pályázati azonosító: EXP2020-NEP-000040

Pályázat címe: Nemzeti Exportvédelmi Program Külpiacrajutási Támogatás

Projekt címe: Export fejlesztés a Gradiens Kft.

Támogatási összeg:  14 996 000 Ft

 

A Gradiens Kft. örömmel tudatja, hogy a Magyar Exportfejlesztési Ügynökség által meghirdetett pályázat keretében -nél című projektben Ft támogatást nyert el.

Az elmúlt évtizedekben fejlesztett gyógyhatású és kozmetikai termékek a hazai mellett a norvég és szlovák piacra is eljutottak, de az elmúlt időszak fejlődésének és fejlesztéseinek köszönhetően ennek jelentős bővítése szerepel a célkitűzések között. Az új, részben már elkészült kozmetikai termékcsalád fejlesztése ezzel a szemlélettel valósult meg. A fejlesztés a Rossmann-nal közösen valósult meg, akik ezen termékek kizárólagos forgalmazói a hazai piacon. A projekt célja, hogy a Gradiens Kft. termékeit, azok közül is kiemelten az új fejlesztésű kozmetikai termékcsaládot eljuttassa több országba is. Az elsődleges célpiacokat a német, olasz és orosz piac jelentik. A projekt keretében megvalósításra kerül a termékek promóciós anyagainak bővítése és lefordítása, valamint a honlap lefordítása is. A termékek nemzetközi vásárokon kerülnek bemutatásra, ahol az egyértelmű cél az export lehetőségek jelentős bővítése, a vállalkozás és termékeinek felkészítése a külföldi piacokra, valamint az export értékesítés árbevételének jelentős növelése.

VEKOP

    – Projekt címe: Technológiai fejlesztés a Gradiens Kft-nél

    – Pályázati azonosító: VEKOP-1.2.6-20-2020-00055

    – Projekt időtartama: 2020.03.-2021.05.

    – Projekt elszámolható összköltsége: 27.857.143 Ft

    – Megítélt támogatási összeg: 17.500.000 Ft

    – Támogatás mértéke: 62,82%

    – Projekt rövid bemutatása: Jelen technológiafejlesztés keretében a vállalkozás versenyképességét javító, illetve új munkahelyeket teremtő fejlesztések történtek meg. Beszerzésre került több folyadéktöltő és címkéző gép, melyek segítségével termékpalettánk egyes elemeit a vevői elvárásoknak megfelelően tudjuk csomagolni, illetve a vásárlói igényekre gyorsan tudunk reagálni. A beruházásnak részét képezte forgóeszköz-beszerzés is, amely keretében elsősorban speciális illóolajokat vásároltunk.